Az elme ereje
 

Hétköznapi spiritualitás

   Lépésről - lépésre
 
I.rész
 
Első lépés azonositsd be magad meyik lelki szinten vagy most:
 
Lelki szintek
 
1 - túlélés
2 - biztonság
3 - valahova tartozás
4 - elismerés
5 - önmegvalósitás szint
6 - küldetés szint
7 - beteljesülés szintje
 
Második lépés : mennyire vagy elégedett a jelenlegi életeddel ? 
 
 
Ha elégedett vagy a jelenlegi életeddel akkor : Gratulálok , ez az oldal idáig tartott neked.
 
Viszont, ha nem vagy elégedett akkor menjünk tovább.
Az életben összesen 4 féle probléma létezik, ezt, ha rendbe rakod akkor minden rendben van .
 
Problémák
 
1. - Egészségi problémák
2.- Családi problémák
3.- Munkahelyi problémák
4.- Anyagi problémák
 
 
 
II. rész
 
Érdek spiritualitás
 
Ahhoz , hogy az I. részben leírtakat használni tudd tudatossá kell válnod. Fontos megtalálni az egyensúlyt a spirituális és az anyagi világ között. Ha meg akarod változtatni az életedet fontos, hogy megértsd, hogy az elme ereje, a kitartásod, nagyon sok szerepet játszik.
Ha már megértetted, hogy " Mindenki a saját sikerének a kovácsa" akkor eljutsz arra a szintre, hogy a spiritualitás mind lehetőség érdekelni fog. Jó gyújtópont az érdek . Azelőtt sokszor hallottam, hogy ami van bent az van kint és elmondhatom a tapasztalataimat: tényleg így van, ahogy haladsz a spirituális úton úgy követ az anyagi világ is.
Ha belül elkezdesz telni az kint is meglátszik az egészségeden, (pl. többé nem igazán kell fogyókúrázz, nem igazán kapsz el semmilyen betegséget, vagy ha mégis akkor nagyon hamar meg is gyógyulsz) és az anyagi helyzeted is napról napra jobb lesz.
Megérted, hogy mi miért történik, mit kell másképp csinálni mint ahogy eddig csináltad.
Az én nézetemben ez jelenti a hétköznapi spiritualitást ,ha egészséges vagy és jó az anyagi helyzeted akkor már megérte.
Persze nem fogsz ezzel megelégedni.
Jézus azt mondta: A kereső ne hagyja abba a keresést, amíg nem talál, és ha talált, megzavarodik, és ha megzavarodott, csodálkozni fog, és királlyá lesz a mindenségen.  
 Oxyrhynchusi papirus: …és ha talál, csodálkozni fog, és csodálkozván uralkodni fog, és uralkodván nyugalmat talál. 
 
III.rész
 

Az elme hatalma

Az őseink még tisztában voltak a gondolat erejével ezért ilyeneket találtak ki, hogy nekünk is megmaradjon:

"Vigyázz mit kívánsz nehogy teljesüljön","Ne fesd a falra az ördögöt mert megjelenik" .

A gondolatainknak teremtő ereje van. Ezt az erőt, energiát mindenki használja, persze sokan nem jó irányban. Nem tudom , hogy nem tűnt fel senkinek, hogy amitől félünk , amire azt mondjuk, hogy nem lehet az nem is lesz lehetséges, és ebben az esetben tökéletesen működik a vonzás törvénye, bármi rosszat elképzelünk magunknak nagyon gyorsan beteljesedik. Erről van szó , ha ezt meg tudjuk csinálni a magunk kárára akkor ugyanezt miért nem tudjuk megcsinálni a javunkra is? Elmondom miér: Azéet mert nincs hitünk.
Azt viszont már mind tudjuk, hogy minden energia és mi energialények vagyunk , már   Albert Einstein is elmondta :“Minden energia. Ez nem filozófia. Ez fizika.” Egyetlen dolog van az elménk hatalmának az útjában : az egónk és az, hogy nincsen hitünk. 
 
Spirituális keresés
 
Amikor eljutsz arra a szintre, hogy rendbe van az életed, egészségügy, anyagi szinten akkor válsz majd keresővé. Itt van az a csapda, hogy túlzásokba eshetsz.
Fontos megtalálni az egyensúlyt a spirituális és az anyagi világ között. Ne ess túlzásokba mert lásd ahol sokat esik az eső ott árvíz les, ahol nem esik ott sivatag.
Az anyagi világ szorosan összefügg a spirituális világgal. Gondolom tisztában vagy a csakrák működésével , külön -külön nem működnek.
Ha már eljutottunk idáig akkor kezdjük majd megérteni, hogy mi miért történik és mostanig mi miért történt velünk és itt fog kapcsolódni a karma .
 
Karma
 

"Kölcsön kenyér , kész adósság"

Nagyjából erről van szó. Lehet az adósság ebből az életünkből vagy az előző életünkből, de a számlát ki kell egyenlíteni valamikor. A magyar azt mondja: "Hiába menekülsz hiába futsz, sorsod elől kitérni nem tudsz". És egy másik mondás " Utólérte a sorsa". Mi az amikor utólér a sorsunk, a karmánk? Ez csak azéert van, hogy figyelmeztessen letértünk az útról.
A sorsunk meg van irva? Nagyjából igen. De túl lehet ezen lépni. Egyszerúen úgy lehet felfogni mint az iskola, amikor elértél egy szintet akkor vizsga van, ha ezen átmentél akkor azt a karmát letetted, kezdődhet egy újabb osztály. Egy dologban biztos lehetsz: Minden osztály végén :Vizsga van
 
IV. rész
 
Hipnózis
 
Személy szerint nem vagyok egy meditációs típus, cigizek, húsevő vagyok stb...
A kezdetek kezdetén minden tanfolyamon azt tanultam: Csendesítsd el az elmét, meditálj, ne legyen benned állati fehérje, ne cigizz, ne legyenek káros szenvedélyeid stb. stb szó szerint esélytelen voltam.
Próbálkoztam, hogy lemondjak de annyira jól fel volt építve az egészségi  programom, hogy nem tudtam lemondani. Persze drogokkal nem érdemes mert azzal nem épited a tested . Soha ne rombold a tested.
Az elmét befolyásolni legkönnyebben  hipnózissal lehet . 
A hipnózis csodákra képes. Képes vagy előre vagy visszamenni az időben, segít az egészségben, segít a fogyásban, segít a harmadik szem megnyitásában, stb.
 
Harmadik szem, tobozmirigy
 
Minden spirituális kereső elér erre a pontra, hogy a tobozmirigy aktiválását kezdi kutatni. Millió leírás van az interneten a fluor kivonása, gyertya meditáció, meg sok sok féle gyakorlat amik 99% - ban nem működnek. Sokan azt mondják, hogy veszélyes mert olyat látsz amitől bedilizel, stb. stb. De nem kell félni semmi bajod nem esik.
 
 
Második fejezet 
 
 
I. rész
 
Az anyagi és a spirituális világ kapcsolódása
 
Sok helyen az hallhattátok, hogy aki spirituális azt már nem érdekli az anyagi világ, nem érdekel a pénz meg ilyenek.
De ez nem így van pontosan . Valóban elérhetsz egy  olyan pontra ahol már nem érdekel de az elég távoli pont.
Inkább mondok egy példát mert úgy jobban érthetővé válik.
Tételezzük fel hogy veszel egy elektromos meghajtású autót. - ez jelenti a tudást . 
Ezt a tudást , ha beépíted az életbe akkor jelenti azt , hogy az elektromos autó mellé még vásároltál pár napelemet és ingyen töltheted . 
Persze ettől a perctől nem kell benzin ,nem kell pénz mert ingyen megkapod.
És itt érsz el oda amiről sokat beszélnek, hogy akkor már nem érdekel az anyagi világ.
Innen már tényleg működik a :Vonzás törvénye
 
Vonzás törvénye
 
A vonzás törvénye szintén egy nagyon sokat beszélt dolog és  van amikor működik de legtöbbször nem.
Sokszor még aki tanítja annak sem működik pedig van sok - sok kidolgozott tanfolyam: -  elképzeled , látod magad előtt, látod, hogy már megvalósul és mégsem. Úgy tanuljuk, hogy nem lehet lehetetlent kérni, az Univerzum energiájához képest mi csak játékszereket kérünk . Egy dolgot azért nem árt tudni: Ingyen nincsen semmi. A vonzás törvénye működik de csak lehetőségeket fog eléd tárni, nem fog a "Sült galamb be repülni a szádba"
Ezenkívül még egyetlen titok van ezzel kapcsolatban a : Hit 
 
Hit , Hitrendszer
 
Mindenek előtt rakd rendbe a hitrendszeredet . Szerintem majdnem mindegy miben hiszel csak hidj valamiben. Az lehet egy kívülálló Isten, lehet egy benned lévő Isten, lehet Univerzum, lehet Teremtő, lehet Nagymester de lehet bárki egy általad elfogadható bármilyen figura.. Azt fontos tudni : ha elhiszed, hogy van Isten akkor van, ha nem hiszed el akkor nincs. De hidd el könnyebb az élet egy Isten tudattal .
 
 
II. rész
 
Jézus nélkül nincs spiritualitás
 
A legnagyobb spirituális fejlődést a legkönnyebben Jézus tudattal lehet elérni. Most függetlenül attól, hogy Isten fia volt vagy sem, függetlenül attól, hogy meghalt  a kereszten vagy sem,  tény , hogy ő volt a legnagyobb spirituális tanító . Egy minimális Ismeret legalább általános műveltségi szinten fontos lenne. Legalább a hegyi beszéd. A biblia 2 részből áll , gondolom sokan olvastátok de aki nem annak is javasolnám .
 
Bibliaismeret
 
Ez egy olyan  téma amiről napokig lehet beszélni de pár szóban összefoglalom . Az első rész az Ószövetség , Mózes 5 könyve ami a zsidók szentírása a Tóra. Hangsúlyoznám: A zsidók szentírása.
Ez egy olyan népről,népnek szólt az akkori világban akik az ő Istenük szerint "Nyakas, engedetlen nép volt" . Innen van Mózes 10 parancsolata amit mindenki ismer és ez hatja át a mai világunkat is. Azt már kevesebben tudják, hogy nem csak ez a 10 törvény van, hanem sokkal több a Mózes 5-ik könyv 27 résztől. ( ellenőrizd le , nagyon sok van) . Persze olyanok is amit egy normális ember nem is gondolna . 
Az első rész a teremtés egészen Ábrám ősapa találkozása Istennel odáig egy beszél egy teremtő Istenről ez egy elég jól elfogadható történetírás.Viszont utána csak harcról, háborúról szól arról, hogy miként gyilkolják le azt a népet akik kánaán földjén élnek amit az ő Istenük nekik adott.
És a biblia ezt az Istent társitja az Ószövetség az Újszövetség Istenéhez akit Jézus atyjának nevezi mind folytatólagos történet.
Sajnos nem így van és erre a biblia meg is adja a választ János evangéliumában , 8 rész 44Az ördög az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja. És , ha már a hazugság és a gonosy atyja erre elég könnyű rájönni , hogy itt valójában a gonoszról beszél. Kit neveztek el gonosznak?
 
Sátán avagy Lucifer
 
Lehet kellemetlen lesz, de valójában a jó és a rossz benne van mindenkiben. Bennem is benned is. Talán az indián tanítás a fehér meg a fekete farkassal az a legjobb magyarázat.Ha mindkettő bennünk van és harcolnak egymással melyik győz? Amelyiket táplálod.
Viszont a sátán a biblia szerint az emberek vágyait használja ki ezzel teszi őket szerencsétlenné. Ami ennél még rosszabb, hogy vannak emberei, munkásai. Kérdezheted, hogy kicsodák. Az teremtő Istentől kaptál szabad akaratot, aki ebben téged korlátoz, az egytől egyig mind a sátán embere. Igaz azt szokták ezek az emberek mondani, hogy "csak a munkámat végzem"  . de nézzétek meg a majmok bolygója filmet , minden ugyanaz. A sátán ugyanaz a nép embereivel kinoztassa ugyanazt a népet, nemzeteket. És több-kevesebb fizetésért rendelkezésére áll ármennyi munkaerő. Sajnos ez is egy olyan téma ami napokba telne kibeszélni úgyhogy nem ragadok bele. Következő amit kihasznál a sátán az a félelem.
 
 
III.rész
 
Félelem
 
A második félelem forrása pedig a tudatlanság . Buddha szerint a tudatlanság minden szenvedésünk ok. Erre még rájön az, hogy a rosszat tudja az egónk  produkáln.
Sokak szerint le kell győzni az egót, de igazából nem. Az egód tart életben , csak annyit kell tenni, hogy egyensúlyba kerüljön a belső éned az egóddal. Mindkettőnek megvan a maga fontos szerepe. Minden tanulható. TANULJ MEG A BELSŐ HANGRA FIGYELNI.
 
Tedd rendbe magad energetikailag
 
Mit jelent ez neked, hogy tedd rendbe magad energetikailag?" Ami van bent az van kint" ezt már írtam  de újra hangsúlyozom mert ez a hétköznapi spiritualitás lényege. Tanulj, Tanulj Tanulj. Azt hiszem , ha eddig elértél az olvasásban akkor a csakrákat , az energiát nem kell most nagyon bőven elmagyarázni de azért beillesztek pár képet, hogy mégis , hogy működik. Ok, van a kundalini kígyó felmászik a gerincoszlopon stb. de ez most nem az a rész. Maradunk a hétköznapi spiritualitás - nál.
"Ha meg akarod érteni az univerzum titkait, gondolkodj energiában, frekvenciában és rezgésben" -Nikola Tesla
 
Idáig biztosan ment
 
De itt most gondolkozzunk rezgésekben, hullámokban, energiákba.
Ha megpróbálunk rezgésekben gondolkozni akkor megértjük, hogy a szív a legerősebb, amiből minden kiáramlik. Elsőre egy vízbe dobott képet akartam be tenni de az nem adta volna meg a teljes magyarázatot. A világunkban, minden mozog, körbe körbe és hullámzik. Bármilyen betegség ami létezik az az energia alacsony, magas vagy összevissza ingadozásából ered. Ezzel a képpel azt akarom, érzékeltetni, hogy csak akkor lehetsz egészséges , gazdag, sikeres, ha minden csakrád egyensúlyban van.
 
 
 
Erre találasz nagyon sok leírást meditációt, az interneten, tanfolyamokon.
 
Tanfolyamok
 
Az elmúlt 12 évben nagyjából minden tanfolyamra elmentem amire csak lehetett, hogy hátha kapok választ a kérdéseimre. És végül rájöttem. Az én kérdésemre az én válaszaim bennem vannak.A te kérdésedre a válaszok pedig benned. És feltettem a kérdést: Érdemes volt ennyit utazni, fizetni? Mindezek után, hogy a kérdésre a válaszokat nem a tanfolyamokon kapta meg a válaszom mégis Igen. Egy dolog azért zavart egy kicsitt. Változó árakon voltak a tanfolyamok. Gondoltam melyik drágább az jobb , ott többet okosodok. Ez azért nem pontosan így van, inkább piacgazdaság, akinek jobb a reklámja többet kér. De van egy apró hiba és a Jézus tanításai nekem fontosak . Azt írja Máté 10.8.Betegeket gyógyítsatok meg,  ördögöket űzzetek ki! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok.  
Erre azt mondják ...ami ingyen van az olyan is, nincs értéke ... Dehogynem. Ott van pl a szeretet. Ingyen van. Értéktelen? Nem. Nem tudnád megfizetni.
Most már lezárom ezt az írást. Fentebb már mondtam, hogy nem tartok tanfolyamot viszont amit megtanultam a tanfolyamokon és megértettem. Nem a tanfolyam volt a lényeg hanem a közösség. Ha egy közösség ráhangolódik valamire nagy bölcsességek tudnak születni, erre nem elég egy két napos tanfolyam 9-17 óráig. 
Amire én gondolok azt lehet nevezni elvonulás, kirándulás legalább 5 nap.
 
 
Ki vagyok én?
 
Minden spirituális kereső előbb utóbb felteszi a kérdést " Ki vagyok én? "  Erre most azt mondanám, hogy Kiss László vagyok az erdélyi szobrász  és faházépítő. De hát az nem én vagyok az csak a nevem és a szakmám. Akkor mégis ki vagyok? Az Ambasador Biblia alapítvány alapítója. De az sem én vagyok az csak az amit képviselek . Ha neked is vannak kérdéseid, ha keresed a válaszokat akkor meghivlak egy kirándulásra . 
Milyen programokat szervezünk egy 5 napos kirándulásra.
Lépésről lépésre átmegyünk ezeken a szalagcimeken amiket itt fent csak érintőlegesen említettem. 
Egészség
Egészséges fogyás
Problémák 
Csakrák
Az elme hatalma
Karma
Hipnózis
Önhipnózis
Hipnózis fogyás
Harmadik szem
Reinkarnáció
Vonzás törvénye
Teremtés
Általános bibliaismeret
stb.stb.
És ahogy az Érdek spiritualitásban emlitettem, ha egészséges vagy és megfelelő az lesz az anyagi helyzeted akkor már megérte. Természetesen ahogy Jézus mondja " Ingyen kaptátok, ingyen adjátok" mindenek mellett némi költség egy kiránduláson felmerül : utazás , szállás  kaja. Összességében viszont ez kevésbé megterhelő mind sokszor akár egy két napos tanfolyam.
 
Ha erdélyi vagy akkor lassan már nem lesz akadálya ezt megszervezni viszont, ha magyarországi vagy akkor a virus korlátozások miatt ez most nem fog menni.Ha majd felszabadul a határ és megengedett lesz ismét az utazás akkor várom a jelentkezésedet e-mail -ben: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

                        

 

 

 

We have one guest and no members online